Konserve Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

27-07-2022 11:03
Konserve Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kapakları temiz suyla yıkayarak sıcak suda kaynatmaya bırakınız.
 
Cam kavanozu temizledikten sonra dolum yapınız.
Dolum sırasında üst kısımda 1 cm civarı boşluk bırakınız.
Ürünlerin kesinlikle kavanoz kapak ile temasından kaçınınız.
 
Dolum yapacağınız ürün mutlaka sıcak olmalıdır.
 
Cam kavanoz ağzı dolum sonrası mutlaka temiz kalmalıdır.
 
Sıcak dolum yapılan kavanozları ve kapakları kapatırken mutlaka kalın bir bez ile tutunuz. Ciddi yanıklara maruz kalınabilir. Dikkat ediniz.
 
 
Kapağı cam üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin.
 
Tırnakların hepsinin tam oturduğundan emin olduktan sonra sıkıca kapatın. Çok aşırı sıkmak diş attırmaya neden olabilir.
Böyle durumlarda kapağı kullanmayınız.
 
 
Kapatılan ürünlerinizi kısa süre ters vaziyette serin bir ortamda bekletiniz. Ilınan konservelerinizi düz konuma getirip iyice soğuduktan sonra güneş görmeyen ve kuru bir ortamda saklayınız.
 
 
Sıcak dolum yaptığınız cam konservenizi asla direkt soğuk su veya soğuk ortama maruz bırakmayınız. Cam şişeler kırılabilir veya patlayabilir. Dikkat ediniz.
 
 
Kapattığınız konservelerin kapaklarının 1 hafta ve iki hafta sonra dışarı doğru kabarmış olup olmadığını kontrol edin.
Kapak iyi kapanmadığı için hava almış olabilir.
 
 
Kullanmak üzere açma işlemi sırasında çok kolay açılabilen kapaklar olduğunda konserveniz hava almış olabilir mutlaka ürünü deneyerek kullanınız. Rengi değişmiş ürünleri kesinlikle kullanmayınız. Konserve zehirlenmeleri önemli ve tehlikelidir.
Dikkat ediniz.
 
 
 
Üretici Firma:
Mcap Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Armutlu 85.Yıl Cumhuriyet Mahallesi Sanayi Caddesi No:120/5 Kemalpaşa/İzmir
Menşei:Türkiye
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.